Vilém Veverka, hvězda Pražského jara, vystoupí v Chotěšově

Patří k evropské hobojové špičce a loni na podzim vydal CD Vivaldi, Bach, Teleman: Hobojové koncerty, které posouvá hranice v interpretaci barokní hudby. Vilém Veverka je vzhledem urostlý chlapík, který vypadá jako horský vůdce a například po Praze velice často jezdí na kole.

Vedle pražské HAMU studoval i na Hochschule Musik Hanns Eisler v Berlíně. Je členem hudební formace Ensemble Berlin – Prag, se kterou letos vystoupí na prestižních festivalech Pražské jaro a Smetanova Litomyšl.

V rozhovoru pro časopis Xantipa, Vilém Veverka odpovídá na otázku o osobních hudebních vztazích že „Je důležité mít kolem sebe podobně smýšlející partnery. Jedním z nich je třeba harfenistka Kateřina Englichová“.

Právě tato další hvězda vážné hudby, doprovodí Viléma Veverku na hlavním koncertě sezóny v chotěšovském klášterním kostele. Koncert má příznačný název „Dialog na hranici možného“ a uskuteční se 23. 7. 2016 od 15 hodin.

Jako příjemnou tečkou tohoto pozvání je informace, že si Vilém Veverka vybral pro své vystoupení klášter v Chotěšově sám a to je hodně potěšující překvapení.

Vstupné 200 Kč, předprodej vstupenek OÚ Chotěšov a MKS Stod.